Hoe het begon?

We nemen je mee terug in de tijd, naar de zomer van 2019. Madelon, destijds al een paar jaar werkzaam als jongeren- en gezinscoach kreeg een idee. Op dat moment had ze ’toevallig’ veel jongeren begeleid die allemaal een passie voor muziek en kunst bleken te hebben. Ze merkte ook dat kunst als uitingsvorm, muziek, schilderen, theater of dichten, enorm waardevol was. Ze besloot dat ze dit aan de wereld wilde laten zien. Dus benaderde ze een aantal jongeren uit haar omgeving: ” Zeg, willen jullie met mij een theaterinspiratie maken?” Op 25 januari 2020 was de voorstelling “Handen uit het haar” een feit! 

De voorstelling was een groot succes en er moest een vervolg komen. Een nieuwe datum werd geprikt en ook het project, vanaf dat moment met de naam Podiumproject, kreeg een doorstart. Maar toen kwam de eerste lockdown.. We weten allemaal wat de gevolgen daarvan waren. 

Madelon trok in de zomer van 2021 toch weer de stoute schoenen aan en vond in Renate, Tanja en Charlot haar bestuur om haar projecten naar een next level te kunnen brengen onder de vlag van Stichting Sisu. Met het Podiumproject als eerste speerpunt en nog vele andere projecten die gaan volgen, wil SISU een impactvolle bijdrage leveren aan het welbevinden van Zwolse jongeren. 

Bekijk hier de voorstelling “Handen uit het haar!”  

Benieuwd naar wat wij doen?