Steun Sisu!

Matties van Sisu

Onze projecten kunnen niet bestaan zonder de support van onze Matties. Matties zijn de mensen die Sisu mogelijk maken door praktisch of financieel bij te dragen. De naam Mattie is een eerbetoon aan een bijzondere jonge man, Matthijs, die een enorme inspiratiebron is geweest voor het oprichten van deze stichting. 

Je kunt je als particulier, bedrijf of school aan Stichting Sisu verbinden! Uw bedrijfsnaam komt op de website en ook krijgen onze Matties bekendheid tijdens de verschillende projecten. 

Stichting Sisu werkt ook graag samen met scholen in het VO, MBO en HBO

Onze matties

Non profit

Stichting Sisu is een stichting zonder winstoogmerk. Alle inkomsten worden gebruikt voor onze projecten, in het vernieuwen en uitbreiden van ons aanbod, het begeleiden van vrijwilligers en het bereiken van onze doelgroep. Momenteel werken we er hard aan om een ANBI- status te krijgen, zodat het voor donateurs nog makkelijker en aantrekkelijker wordt om ons financiële steun te bieden. Wij bieden echter niet al onze diensten en projecten gratis aan. Budget mag nooit een reden zijn om niet mee te kunnen doen, maar door altijd een (kleine) bijdrage te vragen kunnen we ook in de toekomst jongeren blijven ondersteunen.

Evenementen

We organiseren verschillende evenementen waarbij alle opbrengst naar de stichting gaat. Het eerstvolgende evenement, als staat van onze nieuwgeboren stichting is DINE&MUSIC op een locatie in Hattem. Tijdens deze avond geniet je van een driegangendiner, gemaakt door onze Rik om daarna weg te dromen tijdens een huiskamerconcert van de band Marvelous. Jouw investering is 25 euro per persoon, inclusief eten en drinken en geweldig vermaak. Uiteraard is het toegestaan om hiernaast nog een donatie te doen tijdens de avond zelf. We hebben ruimte voor 10 gasten, dus geef je snel op! 

Wil je een keer met ons meedoen?

Matthijs

Ik leerde Matthijs kennen op de middelbare school. Ik was twee jaar lang zijn mentor. Ik was al snel onder de indruk van hem, maar ook vooral van de warme familieband met zijn gezin van herkomst die meteen merkbaar en voelbaar was. Tijdens de diplomering gaf hij mij een kaart waarop stond: “Maak je dromen waar”. Hij wist van mijn ambities voor het begeleiden van jongeren en het creëren van mooie projecten. De kaart heb ik nog. 
 
In september 2018 kreeg Matthijs de diagnose kanker. De klachten in zijn scheenbeen bleken de gevolgen van een zeer agressieve en zeldzame vorm van botkanker. Zijn moeder lichtte mij in en daar ben ik haar en Matthijs erg dankbaar voor. De maanden die volgden waren intens en verdrietig. Wederom maakte Matthijs een enorme indruk op mij. Hij leek onverwoestbaar. 
 
In april 2019 overleed Matthijs en liet een grote leegte achter, maar een enorm groot gevuld hart bij alle mensen om hem heen. Matthijs vond dat hij een waanzinnig tof leven had en hij was heel dankbaar voor wat hem gegeven was. Hij vond zichzelf bevoorrecht, in vergelijking met  bijvoorbeeld kinderen die in arme landen gedwongen worden om te werken. Hij was heel dankbaar. Dat was heel typerend voor Matthijs. Hij was pas 18, maar hij leek soms wel 81 met zijn wijsheid over de wereld. Hij zag overal iets positiefs in. 
 
Op zijn begrafenis besefte ik me hoezeer hij wist wat hij wilde in het leven, hoe wijs hij was en hoe verdrietig het was dat hij het leven niet verder mocht leven. Hij wist heel goed wie hij was. 
Veel jongeren die wél leven hebben geen idee wie ze willen zijn, hoe ze moeten leven. Ik wil ze daarbij helpen. Met behulp van SISU en met hulp van de mensen die SISU ondersteunen. 
 
De beste vriend van Matthijs noemde Matthijs altijd Mattie. Ook hij is een dapper mens. Het is een eer om beide jonge mannen te eren door alle donateurs en sponsors van SISU Matties te noemen. 
 
Till we meet again Matthijs. 
Matthijs

Doneer

Bedrag